top of page

Ny sajt med folkbildningskarta

Uppdaterat: 2 mars 2023

LBF Sörmland presenterar ny förbättrad sajt för att öka intresset för folkbildningen i Sörmland. Flera nya funktioner finns nu och bland dem en sörmländsk folkbildningskarta där användaren lätt kan hitta folkhögskolor, studieförbund och bibliotek.
- Vi vill synliggöra folkbildningen i Sörmland då den är viktig för människors möjlighet till livslångt lärande men också för att stärka samhällets demokratibygge, säger Johanna Iggsten, länsbildningskonsulent på Länsbildningsförbundet Sörmland.


Den nya sajten ska också fungera som ett internt vattenhål för länets folkbildare. Ett internt forum öppnar där folkbildare lätt kan nå varandra för verksamhetsnära frågor men också för mer övergripande diskussioner kring folkbildningen i Sörmland.


- Det är lätt att fastna i sin egen verksamhets utmaningar men genom att göra det enklare att snabbt koppla upp sig mot ett gemensamt nätverk så hoppas jag verkligen att folkbildningen i Sörmland ska bli ännu bättre på att jobba gemensamt i frågor som är större än just den egna verksamheten. Det samarbetas i dag också men nu blir det ännu lättare, säger Johanna Iggsten.


Projektledaren Johan Eriksson från Widegrens förlag har byggt sajten i nära samarbete med LBF Sörmland och tycker att det är viktigt att den nu når sin publik.

- Folkbildningens alla olika organisationer behöver en digital plats att samlas på för att diskutera både verksamhet och samverkan. Nu finns den platsen och jag hoppas att den blir det där navet som vi arbetet för, säger Johan Eriksson.


LBF Sörmlands nya sajt har så klart mycket matnyttigt även för dem som inte själva arbetar inom folkbildningen.


- Vi vill att alla sörmlänningar ska ha koll på folkbildningens möjligheter. Folkbildningen är ju på många sätt är något fullständigt unikt för Sverige med oändliga möjligheter till lärande tillsammans med andra så vi vill att alla åtminstone ska veta om att den finns. Så är det inte i dag, speciellt inte hos den yngre delen av befolkningen. Vår sajt kan vara en del av det synliggörandet, säger Johanna Iggsten.
10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Folkbildningskarta länsbildningsförbundet Sörmland
bottom of page